Ons team

We staan ervoor jou een bijzondere beleving te geven tussen mens en paard.
Kom op een natuurlijke manier in contact met jezelf. En laat je verrassen door de interactie tijdens coaching met paarden.

Ik ben Yvette

Toch bijzonder dat ik doe wat ik nu doe.. 10 jaar geleden had ik dit niet kunnen dromen.

Als klein meisje kwam ik al dagelijks in aanraking met paarden bij een vriendinnetje van mij. Als tiener fietste ik 2-3 keer per week 17 kilometer heen en terug naar de manege. Waar ik niet heen ging om alleen te rijden. Poetsen en gewoon “dom” in de hoek van de stal zitten bij “ mijn” paardje. Ik kon me niets mooiers niet voorstellen.

In 2001 kwam ik te wonen waar ik nu woon. De buurvrouw had 5 paarden in de wei! En ja hoor het virus sloeg razend snel toe. Uren was ik te vinden daar. En verloor regelmatig de tijd uit het oog. Rijden deed ik niet vaak. Vooral bij elkaar zijn vond ik een geweldige beleving.

In 2009 heb ik een val gemaakt van een paard waardoor ik een half jaar heb moeten revalideren. En toch.. het bleef kriebelen.. De buurvrouw kreeg een nieuw paard, Cuba. Ik ging grondwerk met hem doen en vrijheidsdressuur. Alles kon ik met hem doen. Tot Ronald (mijn man) zei dat ik maar weer eens moest gaan rijden. Ik durfde niet meer, zo bang om weer te vallen. Ik vond het prima om er naast te staan. (al droomde ik van het zitten op een paardenrug) Voor sinterklaas kreeg ik rijlessen met angst begeleiding. Daar hebben ze me heel goed geholpen al vertelden ze mij dat ik prima kon rijden. “Het zit vooral tussen jouw oren”.  En dat heb ik erin geknoopt.

Cuba en ik zijn stapje voor stapje verder gegaan met het opbouwen van ons vertrouwen. Ik merkte op dat als ik rustig was in mijn hoofd ik alles met hem kon doen. Maar als ik even “snel” iets met hem wilde doen was er geen land met hem te bezeilen. Hoe helder is die spiegel?

Begin 2018 heb ik Cuba over mogen nemen. Als of het zo zou moeten zijn?! Een paar weken later kreeg ik de kans om een opleiding te doen als paardencoach. Die heb ik met 2 handen aangepakt. Tijdens deze opleiding is mij maar eens te duidelijk geworden hoe goed en snel een paard jou inzicht kan geven in jou belemmeringen en/of opvattingen. En hoeveel groei je doormaakt als je meer inzicht krijgt in jezelf.  Zo mooi dat ik nu ook jou mag meenemen in deze groei van je eigen ontwikkeling.

Ik ben Cuba

Ik ben een zachtaardige lieve grote man. Ik ben gevoelig en mensgericht. Als co-coacht ben ik duidelijk in het aangeven hoe ik jou zie en wat ik bij jou voel. Ondanks mijn groot zijn ben ik voorzichtig in mijn benadering. Ik vind het leuk om ingezet te worden als co-coach en zie snel waar jij vast zit in een patroon of overtuiging. Yvet zal jou kunnen vertellen wat ik opmerk en samen gaan wij jou een mooie beleving geven en zorgen dat jij weer wat dichter bij jezelf komt.

Ik ben Kady

Ik ben een kleine tinker dame.  Door mijn rustige en zachte karakter stel ik mensen snel gerust. Ondanks dat ik makkelijk te benaderen ben kijk ik zelf graag de kat eerst wat uit de boom en zal zelf niet direct naar je toe komen. Maar vergis je niet.. Ik zie jou wel! En kan op afstand al veel over jou vertellen. Met mij kun je ook een wandeling maken. Tijdens deze wandeling kan ik samen met Yvet ook kijken wat er speelt bij jou. Samen zullen we een mooie tijd beleven waar jij de dingen uit meeneemt die belangrijk zijn voor jou.

Ik ben Polly

Ik ben het onverwachte maar oh zo’n welkom kadootje! Geboren en getogenen op 1 april 2020 hier in de wei in Groot Hagen.

Als coach wordt ik nog niet ingezet. Daarvoor moet ik een paar jaar ouder zijn. Maar ik ben heel goed in het helpen bij Pony Power voor Kids en Pony Praatjes. Ik hou van aandacht, knuffelen, poetsen en wandelen. Nu al ben ik een goede spiegel voor de mensen.

Ik ben Ronald

Ik ben de stalmeester. Ik maak dingen die stuk zijn als Kady weer eens graag bij de buren wil dineren. Of als Cuba met zijn bak gaat gooien alsof het een bal is. Maar zorg ook dat alles opgeruimd is. Rond etenstijd rammel ik met de voerbak om de beestjes te voeren.

Wie had ooit kunnen denken dat ik nog eens gek zou worden op deze imposante en interessante dieren. Ik heb geen verleden met erfdieren. Maar heb in de loop van de jaren mogen ervaren hoe mooi en intens je een band kan opbouwen met paarden als je ervoor open staat. Hoe bijzonder is het dat onze paardjes jou (meer) van jezelf laten zien. En jou een stapje verder kunnen helpen.